Cristiano Ronaldo, kenelle tällä hetkellä pelaat jalkapalloa?

Penkinlämmittäjien ensimmäisessä blogikirjoituksessa toimituksen Anssi Karjalainen pohtii Cristiano Ronaldon suhdetta "madridismoon". Kuva: Chris Deahr
Penkinlämmittäjien ensimmäisessä blogikirjoituksessa toimituksen Anssi Karjalainen pohtii Cristiano Ronaldon suhdetta ”madridismoon”. Kuva: Chris Deahr

Päälle päin katsottuna kaikki näyttäisi olevan pääkaupungin valkoisessa talossa oikein hyvin; piikkipaikka ja kurssin käännös parin viikon takaisesta Sevilla-tappiosta. Eihän Real Madrid kuitenkaan olisi Real Madrid, jos talon eteläsiivessä ei edes vähän kuohuisi. Mestaruuden voivat estää ainoastaan ”kuninkaalliset” itse.

”¡Hijos de puta!”

En nyt ala maalata piruja lattiasta kattoon puhuessani Real Madridin ongelmista. Tällä hetkellä on kuitenkin syytä nostaa esille Cristiano Ronaldon suhde seuraansa – logoon, jota hän paidassaan kantaa.

Lumipallo lähti vyörymään viime viikonlopun Real Madrid–Real Sociedad-ottelun jälkeen. Ottelu ei ollut Ronaldon osalta paras mahdollinen. Useita pallonmenetyksiä, ”vain yksi maali” ja turhautumista läpi 90 minuuttia.

Madrid-kannattajat vislasivat tähtipelaajalleen voimakkaasti, ja Ronaldon hermot eivät sitä kestäneet. ”Hijos de puta”, eli suomeksi ”huoran penikat”, oli luettavissa portugalilaisen huulilta useaan kertaan, niin espanjaksi kuin portugaliksikin.

Espanjan kieleen ja kulttuuriin kuuluu runsas kirosanojen viljely puheessa, mutta seuran kannattajien kutsuminen kyseisellä termillä ei ole se kaikkein paras valinta.

Ronaldon sanat noteerattiin välittömästi espanjalaismediassa, joka tuttuun tyyliinsä osaa nostaa kissaa pöydälle, kun mahdollisuus tarjoutuu. Ronaldon kohdalla tilannetta ei helpottanut todella vaisuksi jääneet taputukset kannattajille 3–0-voiton jälkeen.

Katalonialainen Sport kirjoitti jo Ronaldon ja ”madridismon” totaalisesta avioerosta. Iker Casillas puolestaan antoi sapiskaa ”madridistoille”, jotka vaativat liikaa odottaessaan viimeisimmän Balon d’Orin voittaneelta hyökkääjältä jokaisessa ottelussa hattutemppua.

Ääripäiden näkemyksiä – totuus piilee jossain näiden välissä.

Tilastot osoittavat sen, minkä pelit ovat näyttäneet

Ronaldon elekielestä ja tämän kauden otteista on ollut nähtävissä, ettei mies ole ollut täysin oma itsensä. Onko hän pelannut rintaan ommellulle logolle? Vaikea sanoa.

15 otteluun Ronaldo on iskenyt 13 maalia La Ligassa. Tilastosivusto Squawkan mukaan hän on jäämässä kauaksi viime kauden nimenomaan hyökkäyspäässä onnistuneista ratkaisuista ja niiden mukaan arvotettavassa pistetilastossa.

Eikä totuutta ole syytä peitellä, koska pelit sen kertovat: Ronaldo on ollut useassa ottelussa jo tällä kaudella vaisu, jopa aneeminen.

Se on ongelma, joka voi heijastua pahimpana päivänä koko Real Madridin pelaamiseen. Sevillaa vastaan madridilaiset onnistuivat tiiviin puolustamisen ja Zidanen fiksun taktisen reagoinnin ansiosta riisumaan andalusialaiset aseista 80 minuutin ajan.

Mutta hurmoksen saadessaan päälle Sevilla oli pysäyttämätön. Real Madridin tiivis, organisoitu kollektiivi hajosi säpäleiksi.

Ei ole salaisuus, että niin kauan kuin Ronaldon heikot otteet jatkuvat, Gareth Balen paluuta odotetaan Madridissa kuin kuuta nousevaa.

Ainoa, joka tilanteen voi muuttaa, on Ronaldo itse. Vaikka välit seuran kannattajiin eivät olisi niin lämpimät, on vaikea ymmärtää, miksi Ronaldo ei haluaisi onnistua ja voittaa.

Ongelma numero kaksi: Florentino

Kaiken aikaa tilannetta tähyilee norsunluutornistaan seurapresidentti Florentino Pérez. Paljon mielipiteitä kannattajienkin keskuudessa jakava herrasmies tiedetään impulsiivisena ja voimakastahtoisena persoonana. Kukaan ei kukkoile Pérezille, ja alisuoriutujat eivät ole hänen suosiossaan.

Espanjalainen Diariogol-julkaisu kirjoitti, että hän on tarpeen vaatiessa valmis myymään Ronaldon hyvinkin nopeasti, mikäli hän näkee, ettei seurassa ole enää maailman parasta jalkapalloilijaa.

Toinen seikka on myös myyntihinta. Ironisesti kyllä, Pérez on tunnettu tuhlari, mutta vastapainona hän haluaa saada pelaajistaan mahdollisimman hyvän jälleenmyyntihinnan.

Kun soppaan heitetään Cristiano Ronaldon varsin voimakas ja itsetietoinen luonne, sukset menevät alta aikayksikön ristiin. Pérez on viimeinen henkilö, jota kannattaa ärsyttää.

Ronaldolla ei ole myöskään suoranaista pakottavaa tarvetta pelata loppu-uraansa Espanjassa. Tuollaisella fysiikalla ja taidolla hän voi vielä parin-kolmen vuoden päästä dominoida jossain toisessa Euroopan huippusarjassa.

Seurauskollisuus on suhteellinen käsite nykypäivän jalkapallossa, mutta ei tarvitse olla kovin nokkela huomatakseen, että jokin Ronaldoa tällä hetkellä Madridissa hiertää.

Kuten alussa tuli todettua – Madridissa on siis kaikki ihan tavanomaisesti.

kirjottajabanneri anssi karjalainen


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s